zaterdag 28 februari 2009

Kattenkunst met de camera


Een poosje geleden kreeg ik een mailtje in mijn Bragalundse brievenbus met een boeiende vraag: of mijn katten mochten worden gefotografeerd… - omdat ze zo mooi zijn (nou, wel een beetje natuurlijk), maar ook om te oefenen in het fotograferen van katten. De afzender was een professioneel fotografe, nog niet zo heel lang in de ‘business’ en gespecialiseerd in dieren- en macrofotografie. Alleen… ze had nog niet genoeg kattenfoto's in haar portfolio – wegens gebrek aan voldoende modellen ☺.

Het leek me een leuk idee en we maakten een afspraak om ons allebei eens te oriënteren. Ellen kwam, met camera natuurlijk. Na de kennismaking met mijn bosmeisjes (Brun woonde toen nog niet bij ons…) kon ze het al snel niet laten om haar camera ter hand te nemen en ‘erop los te schieten’. Voordat ik het wist was mijn huiskamer zomaar veranderd in een instant-studio en was Ellen in alle mogelijke horizontale, vertikale en diagonale posities bezig om mijn boslieverds te vereeuwigen!
Van deze ‘proefsessie’ heb ik inmiddels een aantal portretten van mijn bospoezen toegezonden gekregen. En, al was deze fotoshoot niet eens voorbereid, de resultaten zijn van dien aard dat het me leuk leek om er een pagina op mijn website aan te wijden.

Ellen vond het net zo leuk als ik, geloof ik, en haar veronderstelling vooraf dat ze Noorse Boskatten waarschijnlijk wel erg mooi en lief zou vinden (want ook die kennismaking was een stukje aanleiding voor haar mailtje), werd tijdens deze eerste ontmoeting geheel en al bevestigd ☺.

En zo komt het dat ik nu een prachtige collage heb met pláátjes van poezenplaatjes op het jongste Poespasje op mijn website – en al wie daardoor nieuwsgierig wordt naar Ellen’s verdere prestaties op fotografie-gebied kan op ditzelfde Poespasje een link vinden naar haar website…(by the way, dit soort foto’s mogen natuurlijk nooit ofte nimmer zonder toestemming van de maker worden gekopieerd en/of gepubliceerd!)

Ik ben benieuwd of Ellen nog meer van die prachtige katten-portretten voor me in petto heeft en of het wellicht ook nog een keertje gaat komen van een echte (lees ‘voorbereide’) fotosessie met mijn bosgespuis… Wat mij betreft smaakt het naar meer… ☺!